Русия е спряла украинското настъпление в Донецка и Херсонска областиРуските военни

...
Русия е спряла украинското настъпление в Донецка и Херсонска областиРуските военни
Коментари Харесай

Украински войник се крие по време на атака с дронове над Киев

Русия е спряла украинското нахлуване в Донецка и Херсонска области

Руските военни са осуетили настъплението на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в посока на Лисичанск (Донецка област) и на Николаев-Кривой Рог (Херсонска област), заяви представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенат Игор Конашенков, представен от Руската работа на Би Би Си, предаде .

Според него Въоръжените сили на Украйна са създали несполучливи опити за нахлуване край обитаемоте места Стреповка в Донецка област и Брускинское в Херсонска област.

Конашенков сподели още, че руската войска е нанесла нови морски и въздушни удари на далечни дистанции против украински военни и енергийни обекти.

" Ударени са всички избрани уреди ", сподели той.

По-рано украинските управляващи оповестиха, че сутринта на 17 октомври Киев е бил нападнат от съветски безпилотни самолети камикадзе, иранско произвеждане. Един от тях се е блъснал в многоетажна постройка. Известно е, че най-малко един човек е умрял при офанзивата. Украинският вътрешен министър Денис Монастирски сподели, че " няколко души са починали " в разнообразни украински градове.

Конашенков не разяснява обвиняванията за офанзиви с дронове камикадзе.

Ръководителят на украинските железници Александър Камишин потвърди, че е имало удари в района на централната жп гара в Киев. При ударите в този регион няма жертви, пасажерите са в сигурност.

Ръководителят на украинската президентска администрация Андрий Ермак съобщи, че столицата е била атакувана от безпилотни дронове камикадзе.

Според украински източници Русия е обстрелвала и други райони в страната, с изключение на украинската столица Киев. Съобщения за гърмежи имаше и от областите Суми, Днепропетровск и Одеса. Според осведомителната организация dpa съветски военни блогъри, близки до Кремъл, оповестяват за обстрел на енергийната инфраструктура на страната.

По последни данни четири са били гърмежите в столицата Киев тази заран, два от които в централния Шевченския район. Един от ударите е бил по многоетажна жилищна постройка.

Движението на влаковете и метрото в града не е прекратено, само че кметът Виталий Кличко предизвести, че някои елементи на града са затворени за автомобилно придвижване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР